söndag 7 september 2014

Moderaterna: Nej till höjd restaurangmoms

Reaktioner från en socialdemokratisk toppkandidat på en lunchmeny med priser före och efter en dubblering av restaurangmomsen. 



Moderaterna i Emmaboda säger nej till höjd restaurangmoms och ja till företagares rättighet att uttrycka sina åsikter och bedriva opinionsbildning på precis samma sätt som till exempel LO gör på arbetsplatser och i media.


Många ungdomar får sitt första jobb inom restaurangbranschen. Alliansregeringens halvering av restaurangmomsen har skapat tusentals nya jobb enligt statistik från SCB och branschorganisationer. Vi tror det på sikt kan skapas ännu fler jobb. Företagare inom restaurangbranschen är försiktiga och jobbar hellre extra själva på obekväma tider än tar risken att anställa mer personal. En enda felbeslut kan leda till konkurs och ruinens brant. Med långsiktiga och förbättrade villkor vågar de anställa ännu fler. 



Fördubblad restaurangmoms, som Socialdemokraterna föreslår, skulle slå mot branschen. 8 av 10 krögare svarar i en enkät att de skulle tvingas minska antalet anställda. 9 av 10 säger att planerade nyanställningar inte skulle bli av. Ungefär lika många räknar med att befintlig personal skulle få minskad arbetstid. Dessutom vill Socialdemokraterna avskaffa de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga – en dubbelstöt som skulle slå extra hårt mot restaurangbranschen som anställer många unga.



När två krögare i Emmaboda ville uppmärksamma det här publicerade de sin meny i sociala medier med två olika priser för varje rätt – ett med nuvarande moms och ett efter fördubblad moms. 



En av Socialdemokraternas toppkandidater i Emmaboda meddelade då att hen i fortsättningen bojkottar de två krögarnas restaurang. Var och en har rätt att använda sin konsumentmakt för att påverka men att som representant för ett parti som gör anspråk på att styra kommunen och landet tycker vi det är tveksamt att bestraffa företagare som bara vill visa konsekvenserna av ett politiskt förslag. Vi åkte genast till den aktuella krogen och avnjöt dagens lunch. Rotmos med fläsklägg – gott och fortfarande prisvärt. Rösta på Moderaterna om du vill att det ska förbli så.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar